• Fitfam

  5

  KYLLINGRULL MED BACON OG OST

  • Publisert 15.04.2015 klokka 18:06
  • Kategori: Blogg  Kylling er magert og sunt kjøtt. Det inneholder mye proteiner og er derfor super mat, spesielt for oss som har et kosthold med mye proteiner. Kylling står på menyen hjemme hos oss hver eneste uke i ulike former og fasonger! Middagen jeg skal dele med dere i dag har jeg kun prøvd ut en gang, men den ble en stor suksess allerede første gang! Denne kyllingrullen inneholder masse proteiner og sunt fett. 

  Dette trenger du:

  • 400 g kvernet kyllingfilet (kyllingkjøttdeig fungerer også, men inneholder mindre rent kjøtt)
  • 8-10 store, tynne skiver bacon
  • Ønskelig mengde ost 
  • Masse krydder (f.eks chilli, hvitløk, spisskummen, salt, pepper, cayennepepper) 
  • Grønsaker - jeg brukte paprika, sjampinjong og løk

  Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Bland kyllingen sammen med krydder i en bolle.
  • Legg baconskivene ut på et bakepapir, tett i tett
  • Fordel kyllingen ut over baconet, strø på revet osv og forsiktig rull sammen til en avlang kyllingrull. *
  • Stek i ovnen til baconet har blitt gyllent, ca 15-20 min, skjær opp skiver på 2-3 cm
  • Stek grønsaker i en panne og server på siden av kyllingrullen

  *Rulles på samme måte som når du lager skillingsboller eller pizzasnurrer!  Denne rullen smaker utrolig godt, og faller garantert i smak. Der er også fullt mulig å bytte ut kyllingen med karbonadedeig eller svinekjøttdeig for variasjon. Osten kan man droppe dersom man ønsker mindre kalorier/fett. Baconet kan erstattes med spekeskinke som inneholder mindre fett, MEN smaken blir nok ikke helt den samme da! Det er viktig å huske på at kroppen trenger fett, så denne middagen er helt innafor! 

  Camilla

  3

  FROKOSTJUICE Á LA CAMILLA

  • Publisert 13.04.2015 klokka 13:11
  • Kategori: Blogg  Jeg gikk nylig til innkjøp av en juicemaskin og jeg er allerede overbevist om at det er mitt livs beste investering! Nypresset juice til frokost (eller når som helst på dagen) er virkelig noe av det beste jeg får. Jeg har ikke rukket å eksperimentere så mye med oppskriften enda, men det kommer det til å bli mye av fremover. Å lage sin egen juice er både sunt og godt og det er en super måte på å få i seg frukt og grønnsaker. Det er enkelt å "gjemme" grønnsaker i juice, noe som også gjør den mye sunnere. 

  I dag skal jeg dele en enkel, men veldig god juiceoppskrift med dere. Denne juicen passer perfekt til frokosten og er veldig rask å lage. Jeg har gitt den navnet Frokostjuice á la Camilla, og håper på at du gir den en sjanse! 

  Dette trenger du (1-2 porsjoner): 

  • 1 gulrot
  • 1 appelsin
  • 1 pære

  Slik gjør du: 

  • Skrell appelsinen, skjær bort toppen på gulroten og del opp pæren i fire biter. 
  • Ha alle ingrediensene i juicepressen. 
  • Sett i kjøleskapet en stund eller nyt med en isbit eller to. 

  Dersom det er av interesse å vite så er juicemaskinen min fra Philips og er kjøpt på Coop Obs for 500 kr. Jeg synes den fungerer utrolig bra. Den er enkel å bruke, samtidig som den er veldig lett å gjøre ren. Maskinen har ingen problem med noen som helst harde grønnsaker, og man får masse god juice. 

  Camilla

  0

  DØRSTOKKMILA - 10 tips til å komme i gang med trening!

  • Publisert 12.04.2015 klokka 14:40
  • Kategori: Blogg

  Dørstokkmila er nok for veldig mange den aller lengste mila når det kommer til trening. Dersom man ikke er vant til å trene, blir det fort veldig vanskelig å komme seg opp av sofaen for å trene. Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært den jenta som har hatet det meste av fysisk aktivitet, gruet seg til gymtimene hver uke og alltid har vært 10-15 kg tyngre enn de andre jentene. Jeg har feilet på å komme meg over dørstokken gang etter gang etter gang. Jeg vet hvordan det er å sitte i sofaen å ikke klare å komme seg opp, selv om "alle andre" holder seg aktive uten problem. Til alle dere som kjenner dere igjen i dette; Jeg beklager, det finnes ingen enkel måte å klare det på. MEN det finnes en måte, og jeg den har jeg tenkt å dele med dere. Mine erfaringer gjelder selvfølgelig hva som fungerte for meg, og jeg kan derfor ikke love at det fungerer for alle. 

  1. Ikke utsett treningen. Som bildet overfor sier; det er syv dager i uken, "en dag" er ikke en av dem. Å utsette trening eller ikke sette et fast tidspunkt er en veldig typisk ting å gjøre når man har problemer med å komme i gang. "Jeg skal begynne å trene snart", "Jeg skal gjøre det i morgen", "Jeg begynner neste uke". Kjenner du deg igjen av noen av disse utsagnene? Det er veldig lett å utsette noe som man gruer seg til. Dessverre kommer man ingen vei med å bare utsette det, man må gjøre det! Gjør det i dag, ikke i morgen, ikke neste uke. Man må rett og slett tvinge seg selv. 

  2. Start forsiktig. Mange tenker at de skal trene som toppidrettsutøvere når de begynner å trener, noe som er det dummeste du kan gjøre. For at både kropp og hode skal klare å opprettholde treningen på en jevn basis gjelder det å begynne forsiktig. 2-3 økter i uken er nok, og de trenger ikke å være veldig slitsomme. Ikke tren slik at du gruer deg mer og mer til trene, men tren slik at du tenker: "Dette er jo ikke så vanskelig likevel". Øk treningsmengde og intensitet på øktene etterhvert som du blir mer erfaren. Desto mindre tanken på å trene skremmer deg, desto lettere er det å gjennomføre.    3. Sett deg realistiske mål. Ikke tenk at du kommer til å se ut som Marit Bjørgen etter to måneder med trening. Sett deg mål med treningen som er realistiske. De skal ikke være for lette, men heller ikke uoppnåelige. Dersom du setter deg uoppnåelige mål vil det knuse alt av motivasjon når du ikke klarer å oppnå dem. Dersom du klarer noen av målene dine derimot vil det gi et ekstra boost til motivasjonen. (Spør meg gjerne etter hjelp til å finne realistiske mål dersom du er usikker på fitfamblogg@gmail.com)

  4. Gjør noe du liker. Dersom du har en sport eller aktivitet som du vet at du liker; gjør det! Det er ingenting som gir mer motivasjon enn å ha det gøy på trening. Dersom du ikke har noen aktivitet du liker godt kan du tenke gjennom følgende: Foretrekker jeg å trene alene eller sammen med andre? Vil jeg gå på gruppetimer eller drive med egentrening? Vil jeg fokusere på kondisjonstrening eller styrketrening? Prøv å tilrettelegge best mulig for at du får en god opplevelse med trening. 

  5. Tenk gjennom hvorfor du ønsker å begynne å trene. Hvorfor vil du egentlig trene? Vil du se bra ut? Vil du bli sterkere? Vil du være aktiv sammen med barna dine? Det å tenke nøye gjennom hvorfor man ønsker å trene kan gi motivasjon. Da jeg begynte å trene ordentlig var jeg akkurat blitt mamma og jeg hadde lagt på meg mye under svangerskapet. Jeg ønsket å begynne å trene for å kunne ha overskudd til Adelen, til å kunne være aktiv sammen med henne, for å se bra ut, for å være stolt over meg selv, for å få bedre selvtillit og selvbilde, for å ha god helse og for å få en mindre anstrengende hverdag. Alle disse punktene var med på å motivere meg til å komme igang. 

  6. Ha troen på deg selv.  Tenk alltid at dette skal du klare. Dersom du er negativ og ikke tror at du kommer til å klare å gjennomføre er sjansene store for at akkurat det kommer til å skje. Man tenker kanskje ikke over det bevisst, men å være positiv utgjør en veldig stor forskjell på både motivasjon og humør!
  7. Kjøp nytt treningstøy. Kult og fresht treningstøy gjør mer for motivasjonen enn du aner. Dersom man føler seg fin når man trener gir det ekstra motivasjon. Du finner utrolig mye kult treningstøy hos min samarbeidspartner www.bodyfitness.no

  8. Skaff kunnskap eller oppsøk hjelp. Les deg opp på den treningstypen du ønsker å drive med slik at du har litt kunnskap når du går i gang. Kunnskap gjør ting lettere og kan hjelpe deg når du føler for å gi opp. Et annet alternativ kan være å søke hjelp av en personlig trener, online coach eller andre som har kunnskap på området. (Send meg gjerne en mail på fitfamblogg@hotmail.com dersom du har spørsmål) 

  9. Få en treningspartner. Når man er to er det utrolig mye lettere å motiverer hverandre. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten Sondres hjelp og motivasjon. Han har presset meg når både hode og kropp har strittet i mot. Dersom du ikke har mulighet til å trene med noen andre kan det være lurt å gi et løfte til en nær venn eller et familiemedlem. Dersom man har gitt et løfte til noen andre om å trene føler man et større "press" til å gjennomføre. Be gjerne venner og familie om å motivere deg selv om de ikke har mulighet til å trene sammen med deg. 

  10. Ikke gi opp når det blir hardt. Det kommer til å bli hardt, du kommer til å møte motgang, det gjør vi alle. Det er da det gjelder å ikke gi opp! Du er nødt til å kjøre på videre og før du vet ordet av det er det ikke så vanskelig lengre. Etter at du har trent en stund kommer du til et punkt at det begynner å bli veldig gøy. Nei, det er som regel ikke gøy i begynnelsen, men holder du ut så skal du se at du blir bitt av treningsbasillen du også! NO EXCUSES!  Jeg håper noen av tipsene mine kan hjelpe nettopp deg til å komme deg opp av sofaen å gjøre en forandring i livet ditt! Jeg vet hvordan du har det og jeg vet hvor vanskelig det er! Som jeg har nevnt overfor kan du gjerne sende meg en mail på fitfamblogg@gmail.com om du har spørsmål eller trenger litt tips og råd! :) 

  Camilla

  1

  STUDY SNACKS

  • Publisert 10.04.2015 klokka 19:34
  • Kategori: Blogg

  I dag er det endelig helg igjen, men for min del betyr det ikke helt fri likevel. Jeg har en stor skoleoppgave som må skrives ferdig i helgen og da trengs det litt (mye) snacks! I helgene er det fullt lov å kose seg litt, det synes jeg alle skal unne seg. Brus, smågodt og oreokjeks er min skrivesnacks i kveld, så nå eg jeg klar for å få unnagjort litt skolearbeid.

  Jeg håper alle får en super helg uansett hva dere skal gjøre. Helgen er forresten en fin anledning til å prøve ut noen av oppskriftene her på bloggen! Dersom du prøver noen av oppskriftene blir jeg veldig glad om du gir meg en tilbakemelding! 

  Camilla

   

  0

  FROKOST I FARTEN

  • Publisert 09.04.2015 klokka 17:04
  • Kategori: Blogg

  En av mine absolutt favorittfrokoster er speilegg! Jeg kunne ha spist speilegg hver eneste dag uten å bli lei, haha! Jeg er ikke så glad i eggeplommene så jeg knuser den sammen med eggehviten. Egg er en veldig god protein- og fettkilde og er absolutt noe man bør spise mye av. Egg kan tilberedes på uendelig mange måter, speilegg er bare en av få. Vanligvis spiser jeg to skiver med speilegg på til frokost, men på bildet skulle jeg bare ha enn lett kveldsmat så jeg droppet skivene. Ketchup er for min del et must på eggene og kom på etter bildene var tatt, hehe.

  Speilegg er superenkelt å lage og tar veldig lite tid. Kakk eggene i en varm panne og stek til eggehviten har blitt ordentlig hvit. Dersom du vil knuse plommene slik som meg gjør du det helt i begynnelsen. Jeg steker også egget på begge sider, noe som selvfølgelig også er helt individuelt. Nydelig frokost, lunch eller kveldsmat på 1-2-3. 

  Hvordan liker du best å tilberede egg?

  Camilla

  2

  PROTEINYOGHURT MED SITRONSMAK

  • Publisert 08.04.2015 klokka 16:44
  • Kategori: Blogg

  Denne deilige skåla var kveldsmaten min etter trening i går! Etter trening er det viktig å fylle på med både proteiner og karbohydrater, noe denne skålen sørger for. I bunn har jeg hjemmelaget proteinyoghurt med sitronsmak og på toppen har jeg eple, jordbær og litt hakkede mandler. Å lage sin egen proteinyoghurt er både billigere og bedre enn å kjøpe på butikken og krever veldig få ingredienser. 

  Dette trenger du: 

  • 1 beger á 300g mager kesam  
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 2-4 ss sukrinmelis

  Slik gjør du:

  • Ha mager kesam og sitronsaft i en bolle og bland godt. 
  • Smak til med sukrinmelis. Noen liker den syrlig, mens andre vil ha den veldig søt!

  Nytes med det du skulle ønske av frukt, bær, nøtter, musli og andre godsaker!


  Mager Kesam er i likhet med cottage cheese en mager og veldig god proteinkilde. Kesam er også en fersk ost på lik linje med cottage cheese og kan brukes til svært mye. Den kan fungere som erstatning til rømme, den kan brukes i baking og mye mer. Hva pleier du å bruke kesam til?

  Camilla

  3

  HEALTHY KITCHEN ESSENTIALS

  • Publisert 07.04.2015 klokka 20:35
  • Kategori: Blogg

  I dag er det starten på en ny uke, selv om det var mandag i går! Påsken 2015 er overstått og mange av dere, meg selv inkludert, har spist mye usunn mat og virkelig kost seg! Jeg unner absolutt alle litt (mye) kos i påsken, men nå er hverdagen tilbake med trening og sunt kosthold. I dag har vi vært på storhandel slik vi alltid er den første dagen i uken. Man skulle nesten tro at vi er vegetarianere når man ser på alt vi har handlet, men vi har en hel fryser full i mat som må spises før noe mer handles inn! Jeg har noen spesielle matvarer som jeg bare MÅ ha i hus hele tiden, og løper alltid rett til butikken om vi går tom! 

  Mager Cottage Cheese - Jeg spiser mye cottage cheese, og det går gjerne 3-4 store bokser i uken på det meste. Cottage cheese er en veldig god proteinkilde som inneholder lite fett og som smaker veldig godt! (Delte meninger om smaken! Jeg hatet det selv i begynnelsen, men nå elsker jeg det) Cottage cheese kan brukes til utrolig mye forskjellig, og er derfor er must i det sunne kjøleskapet!

  Frossen brokkoli - Ja, du hørte rett, frossen brokkoli! Brokkoli er favorittgrønnsaken min og blir derfor spist mye. I tillegg til å smake godt er brokkoli en supergrønnsak som er stappfull i vitaminer som er viktige for kroppen! Dersom du alltid skal kjøpe rå brokkoli kan det fort bli dyrt, det er derfor genialt å kjøpe den som er frossen. Da får du kun brokkolibukettene til en mye lavere pris. 

  Double 0% yoghurt - Yoghurt kan brukes til så mangt, og yoplait sin dobbel 0% serie uten hverken fett eller sukker er en fast gjenganger hjemme hos oss. Vi varierer smakene for å ikke gå lei, men den jeg synes smaker best er blåbær. Den nye serien til yoplait som heter protein plus smaker også veldig godt! 

  Egg - Hvem elsker vel ikke egg? Egg er en kjempegod proteinkilde og inneholder også sunt fett. Vi spiser mye egg og kjøper derfor som regel de billigste eggene. De smaker akkurat like godt etter min smak i alle fall! 

  Fun Light saft - Når man skal unngå sukkerholdig saft og brus er det utrolig greit med disse saftene i skapet. De smaker veldig godt og inneholder mer eller mindre ikke kalorier. Saft er ikke tennenes beste venn, men slik jeg ser det kan man drikke et glass nå og da uten problem. 

  Melk - Hva skulle jeg gjort uten den kjære melken? Jeg liker egentlig ikke å bare drikke melk, men melken kan brukes til så utrolig mye. Jeg vet at det er mange av de som lever "sunt" som unngår melk ettersom det er ekstra kalorier, men melk inneholder mange viktige vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen. Kjøp gjerne ekstra lett eller skummet melk for mindre fettinnhold.   Disse produktene er noen av de tingene jeg alltid har i hus. Kjøleskapet er også alltid fullt opp med grønnsaker og frukt i alle former og fasonger. I frysen har jeg frosne bær og bananer klare til smoothier. Til middag er torsk, laks, kylling, svin og storfekjøtt ting som som regel alltid er å finne i fryseboksen. Hva er dine "vitkigste" matvarer? 

  Camilla

  0

  LAKS MED GRØNNSAKSMOS

  • Publisert 06.04.2015 klokka 16:44
  • Kategori: Blogg  Fisk er en svært viktig del av kostholdet og det anbefales 2-3 fiskemiddager i uken. Det kan fort bli kjedelig med fisk dersom man ikke gjør noe ut av middagen. Det trenger ikke å være mye, men med litt variasjon blir fiskemiddagen plutselig ukas høydepunkt! Grønnsaksmosen i denne oppskriften har blitt min spesialitet de siste månedene og smaker helt nydelig, spesielt til fisk. Den ser kanskje litt "skummel" ut, men prøv den før du dømmer den!

  Dette trenger du (2 porsjoner): 

  • 2 stykker laks á 125 g (gjerne mer!)
  • 300 g potet
  • 400 g brokkoli*
  • 20 g lett margarin (ca 2 ss) 
  • Vann/melk til rett konsistens
  • Salt og pepper

  Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Ha laksestykkene i en ildfast form, krydre og sett i ovnen ca 15 min.
  • Skrell poteter og sett på kok. Når de er nesten ferdige tilsetter du brokkoli. 
  • Ha potetene og brokkolien i en foodprosessor eller blender sammen med margarin, salt og pepper.
  • Spe med melk eller vann til du får en fløyelsmyk og luftig mos. 

  *Bruk gjerne frossen brokkoli. Smaker det samme, men er mye billigere.

  Dette er en enkel og rask hverdagsmiddag som passer ypperlig for hele familien. Retten har kun to komponenter ettersom grønnsakene i retten er gjemt i mosen. Tilsett gjerne egg i et egg eller to i mosen dersom du vil ha litt mer proteiner og sunt fett. 

  Camilla

  1

  PROTEINPANNEKAKER

  • Publisert 05.04.2015 klokka 13:36
  • Kategori: Blogg

  Pannekaker er noe av det aller beste jeg vet, men de klassiske pannekakene er ikke særlig sunne. Det er derfor veldig gøy når man kan lage både sunne og velsmakende pannekaker en gang i blant. Disse pannekakene er naturlig svært like på protein, så man slipper å bruke så mange alternativer ingredienser for å gjøre dem sunnere og mer mettende. Proteinrik mat gjør deg mer mett og du holder på metthetsfølelsen lengre. 

  Dette trenger du (1 porsjon) : 

  • 125 g mager cottage cheese
  • 2 egg
  • 10 gram havregryn
  • 2-3 ts sukrin gold 
  • Kanel og kardemomme
  • Smør til steking

  Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en glatt røre. 
  • La røren svelle i opp til 30 min (mindre går helt fint) 
  • Stek små pannekaker på lav-middels varme. Her er det viktig å ha tålmodighet viss du vil få pannekakene fine og gjennomstekte. 

  Nyt med hjemmelaget syltetøy* og cottage cheese, bær eller andre ting du liker! 

  *Lag syltetøy med å koke bær sammen med ønsket mengde sukrin!


  Dette er en litt tidkrevende rett, MEN i gjengjeld så smaker den utrolig godt. Disse proteinpannekakene passer perfekt både som frokost, lunsj og kvelds og nytes uten tvil best nystekte. Og det beste av alt; de kan nytes med kjempegod samvittighet!

  Camilla

  0

  BODYFITNESS

  • Publisert 02.04.2015 klokka 13:11
  • Kategori: Blogg

  I dag vil jeg presentere samarbeidspartneren min, www.bodyfitness.no, for dere! Jeg har samarbeidet med Bodyfitness en god stund nå og begynner å få god kjennskap til produktene deres. De fører et merke innen kosttilskudd som heter Nuclear Pharma, som etter min mening er et av de beste på markedet. Nuclear Pharma blir faktisk produsert av de som driver www.bodyfitness.no, så det er et fullt og helt norsk merke! 

  Både jeg og Sondre er flittige brukere av ulike kosttilskudd, de fleste fra Nuclear Pharma. Vi kommer til å skrive mer om de ulike kosttilskuddene vi bruker i tiden fremover. På www.bodyfitness.no finner du også et bredt utvalg av trenings- og fritidsklær fra merker som MXDX, G-Force, Better Bodies og Gasp. Mitt favorittmerke er uten tvil Better Bodies - de har så utrolig mye kult! Bodyfitness har også diverse treningsutstyr og kosttilskudd fra andre merker.   Jeg håper du titter innom siden og finner noe du liker! Akkurat nå er det halv pris (!!!) på Extreme Fatburner fra Nuclear Pharma! Perfekt om du vil kvitte deg med litt fett før sommersesongen 2015 er i gang! Du finner den HER!

  Camilla

   

  0

  WATERMELON DELIGHT

  • Publisert 01.04.2015 klokka 21:12
  • Kategori: Blogg  Åå, som jeg elsker vannmelon! Denne deilige melonen er virkelig noe av det beste jeg vet, og magen min holder på å sprekke hver eneste gang jeg spiser det! Det er ikke vannmelonsesong i Norge helt enda, men jeg tror det skal være mulig å få tak i på butikker med bra utvalg. Tidligere pleide jeg alltid å skjære opp vannmelonen i trekant-stykker, men jeg har etter hvert funnet ut at jeg synes det er enda bedre når jeg skjærer den i biter. For litt variasjon er det også kjempegodt med litt presset sitronsaft over. 

  Vannmelon inneholder, som navnet sier, mye vann. Det er derfor ypperlig å spise vannmelon på varme dager når man kanskje glemmer å drikke så mye vann som man burde. Det er ca 90 % vann i den og resten er sukkerarter. Vannmelonen gir derfor et bra energiboost i tillegg til å slukke tørsten. Melonen inneholder også et stoff som heter Lykopen som er en kraftfull antioksidant som blant annet beskytter mot prostatakreft! Tommel opp for vannmelon! Hva er din favorittfrukt? 

  Camilla

   

  Les mer i arkivet » April 2015 » Mars 2015
  FitFam


  Velkommen!
  FitFam er en trenings- og kostholdsblogg skrevet av Camilla og Sondre fra Haugesund. Sammen har vi en datter som heter Adelen. Vi kombinerer foreldrelivet med fitnesslivsstilen og elsker det! Her på bloggen kommer vi til å legge ut sunne og gode oppskrifter, treningstips og mye mer!

  Kontakt/sponsing: fitfamblogg@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits