• Fitfam

  3

  HEALTHY KITCHEN ESSENTIALS

  • Publisert 07.04.2015 klokka 20:35
  • Kategori: Blogg

  I dag er det starten på en ny uke, selv om det var mandag i går! Påsken 2015 er overstått og mange av dere, meg selv inkludert, har spist mye usunn mat og virkelig kost seg! Jeg unner absolutt alle litt (mye) kos i påsken, men nå er hverdagen tilbake med trening og sunt kosthold. I dag har vi vært på storhandel slik vi alltid er den første dagen i uken. Man skulle nesten tro at vi er vegetarianere når man ser på alt vi har handlet, men vi har en hel fryser full i mat som må spises før noe mer handles inn! Jeg har noen spesielle matvarer som jeg bare MÅ ha i hus hele tiden, og løper alltid rett til butikken om vi går tom! 

  Mager Cottage Cheese - Jeg spiser mye cottage cheese, og det går gjerne 3-4 store bokser i uken på det meste. Cottage cheese er en veldig god proteinkilde som inneholder lite fett og som smaker veldig godt! (Delte meninger om smaken! Jeg hatet det selv i begynnelsen, men nå elsker jeg det) Cottage cheese kan brukes til utrolig mye forskjellig, og er derfor er must i det sunne kjøleskapet!

  Frossen brokkoli - Ja, du hørte rett, frossen brokkoli! Brokkoli er favorittgrønnsaken min og blir derfor spist mye. I tillegg til å smake godt er brokkoli en supergrønnsak som er stappfull i vitaminer som er viktige for kroppen! Dersom du alltid skal kjøpe rå brokkoli kan det fort bli dyrt, det er derfor genialt å kjøpe den som er frossen. Da får du kun brokkolibukettene til en mye lavere pris. 

  Double 0% yoghurt - Yoghurt kan brukes til så mangt, og yoplait sin dobbel 0% serie uten hverken fett eller sukker er en fast gjenganger hjemme hos oss. Vi varierer smakene for å ikke gå lei, men den jeg synes smaker best er blåbær. Den nye serien til yoplait som heter protein plus smaker også veldig godt! 

  Egg - Hvem elsker vel ikke egg? Egg er en kjempegod proteinkilde og inneholder også sunt fett. Vi spiser mye egg og kjøper derfor som regel de billigste eggene. De smaker akkurat like godt etter min smak i alle fall! 

  Fun Light saft - Når man skal unngå sukkerholdig saft og brus er det utrolig greit med disse saftene i skapet. De smaker veldig godt og inneholder mer eller mindre ikke kalorier. Saft er ikke tennenes beste venn, men slik jeg ser det kan man drikke et glass nå og da uten problem. 

  Melk - Hva skulle jeg gjort uten den kjære melken? Jeg liker egentlig ikke å bare drikke melk, men melken kan brukes til så utrolig mye. Jeg vet at det er mange av de som lever "sunt" som unngår melk ettersom det er ekstra kalorier, men melk inneholder mange viktige vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen. Kjøp gjerne ekstra lett eller skummet melk for mindre fettinnhold.   Disse produktene er noen av de tingene jeg alltid har i hus. Kjøleskapet er også alltid fullt opp med grønnsaker og frukt i alle former og fasonger. I frysen har jeg frosne bær og bananer klare til smoothier. Til middag er torsk, laks, kylling, svin og storfekjøtt ting som som regel alltid er å finne i fryseboksen. Hva er dine "vitkigste" matvarer? 

  Camilla

  3 kommentarer

  Iselin Renée

  08.04.2015 kl.17:24

  Så mye godt :)

  Marit

  10.04.2015 kl.19:58

  Hvorfor velge mager CC når den inneholder mer sukker enn vanlig CC? Fett er ikke farlig og noe kroppen trenger i motsetning til sukker.

  FitFam

  10.04.2015 kl.20:38

  Marit: Forskjellen sukker er svært liten, og det er ikke tilsatt sukker. Jeg velger enkelt og greit mager fordi jeg spiser mye og den inneholder færre kalorier, samt jeg har andre gode fettkilder i kostholdet mitt :)

  Skriv en ny kommentar

  FitFam


  Velkommen!
  FitFam er en trenings- og kostholdsblogg skrevet av Camilla og Sondre fra Haugesund. Sammen har vi en datter som heter Adelen. Vi kombinerer foreldrelivet med fitnesslivsstilen og elsker det! Her på bloggen kommer vi til å legge ut sunne og gode oppskrifter, treningstips og mye mer!

  Kontakt/sponsing: fitfamblogg@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits